ke mana aja sih, nin?

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakaatuh, Hai, apa kabar, KawaNina? Udah lama juga ya terakhir kali saya menulis. Ke mana aja sih, Nin? Heee maaf, maaf, lumayan sibuk sama kerjaan dan sibuk bosen sama kehidupan, wkwkw.. Tapi gimanapun, alhamdulillah buat semuanya. Saya ngga akan menulis panjang-panjang untuk saat ini, hanya melepas kangen aja sama KawaNina pembaca blog ini….

it’s been awhile

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakaatuh, Salam, good morning, noon, afternoon, evening to you, kind readers. How are you, folks? It’s been awhile since the last time I wrote. I’ve been busy with works and (kinda) bored with life, haha.. But, alhamdulillah for everything anyway. I won’t write long, just want to reengage myself with you, kind readers,…

the questions of loneliness

Is there love for me, God? Will I finally be happy, like everyone else who have found their better half? Why can’t I escape this hollow feeling, while I already have so many other things fulfilling me and be grateful for? Wise people always say, everything has its own time; things that are written for…

fatally forgotten?

Despite the uncomfortable past I had with my ex husband, he is still that type of person I can rely on many MANY things. He is that helpful type, sincere and efficient kind of guy. Even after we separated for so many years, he will always come to my aid when I asked him to….

menikah, buat apa?

Hari ini tetiba teringat obrolan dengan seorang kawan: Loe nikah buat apa? Buat punya anak? Nerusin keturunan? Emangnya loe keturunan raja, darah birunya harus dilestarikan? Penting banget? Harus banget punya anak? Mendingan loe angkat anak yatim, itu lebih bermanfaat, daripada elo menuh-menuhin dunia dgn keturunan loe yang belum tentu juga berguna bagi negeri ini. Saya…

istri lebih sayang tupperware?

Suatu hari, 1-2 tahun lalu, seorang driver (mobil) online bertanya ke saya: Bu, coba jawab jujur. Kenapa kaum ibu itu biasanya ngambek berat pas tahu suami atau anak menghilangkan tupperware? Saya kaget. Kirain mah mau tanya apaan yang serius begitu. Saya tertawa, tapi si Bapak rupanya serius. Bahkan, dia bilang, ini pertanyaan dia ajukan ke…

harus punya anak?

Nikah, harus punya anak? Beberapa kali kedua anak saya bertanya hal ini: Mam, emangnya kalau menikah harus punya anak? Kalau aku nikah ngga punya anak, boleh nggak? Atau sekalian aja aku ngga usah nikah ya? Aku gak kebayang bisa membesarkan anak.. đŸ˜… Emaknya cuma nyengir.. Gini ya, Nak-anak, first of all, punya anak atau tidak,…

why has he not coming for me?

Oh, Allah, don’t let me live lonely and die broken-hearted.. đŸ¥º I cried silly tonight. Alone, in my dark bedroom. The rain starts to pour as my tears dried. I lost the sparks of life within me. I just keep walking and surviving my daily life like zombie; Cold and empty. But, none to blame….

six years and counting (1)

Six years and counting.. I’ve been here before. But that time, I was much younger, much attractive, more full of life. I am older now. Much older. Forty-two and still need to face what I have been through 16 years ago. As if history repeats itself. Although this time is different. This time, my energy…

life is a chance of devotion

I wrote this five years ago on facebook. And it appeared again on the “memories” post, and still relevant for today’s life, so I’m going to share it here. Originally, it’s written in bahasa Indonesia. But in this blog, allow me to translate it all to English, so my English-speaking friends may share the knowledge…

hidup adalah kesempatan beribadah

Saya pernah menulis tulisan ini lima tahun lalu di facebook. Di laman “memories” hari ini, postingan yang sama muncul. Saya pikir masih relevan untuk dibagi, jadi saya copas deh ke blog, karena udah lama ngga nulis lagi nih, hehe.. For English-speaking friends, feel free to click this link, to read the English version of this…